24 Ocak 2013 Perşembe

SOĞUK KARANLIK MADDE

Bu kaçıncı lansor oldu bilmiyorum, birayla yuvarlayıp içtiğim. Artık içki içmek istiyosam öncesinde ve sonrasında midemi tamir etmem gerekiyor. Gelirken bakkalı gördüm kapısının önünde boş-mal bakıyor dışarı. Niçin bekliyor acaba? Yeni müşteriler mi? Bayram tatilinde memlekete gitmek mi?
Torunlarını sevip gülümsemek? Ayaklarını uzatıp, karısına çok çalıştığını vurgulayarak, hizmet edilmesini beklemek, elinde kumandayla?

Camın önünde beslediğimiz kedi. Belli ki biyolojik saati kurmuş, alarm çalmış beni bekliyor. Canımın sıkkın olması onun için fark eder mi acaba? Kedimiz Şanslı da, o da yedikleri şeyi yemek sanıyorlar. Biz kulağa daha hoş gelsin diye "mama" diyoruz. İçinde ne bok olduğu belli olmayan, bozulmayan bi şey işte. İnsanların günde iki hapla beslenecekleri günler için kediler üzerinde bi deney gibi sanki. Acı...

Ben neden eve giriyorum peki?
Ne bekliyor beni evde, mutluluk mu? Hiç sanmıyorum adamım. Dinlenmek? Anlamsız yere yorulan bir insanın dinlenmeyi hak ettiğini düşünüyor musun gerçekten? Vagonlara, gemilere, otobüs ve arabalara ne bok yemeye biniyoruz? Şu suratların sıfatına baksana!

Elimdeki mouse'u havaya atsam usb'sini çekip, beklenmedik şekilde el bombası gibi patlasa ve deve eğri boyun ekrana bakan aptal suratımla birlikte kazayla falan.
Borçlanıp borçlanıp çalışıyoruz. Kabul edin bunu. Yapılabilecek daha aptalca bir şey söyleyin bana. N'olur! Çok sıkıldım oğlum ben. Beni çok mutlu edeceğini düşündüğüm şeylerin mutlu etmeyeceğini de çoktaaan kabullendim.

Şu sıralar b'u- mutsuzluğumla yeni bi bileşen yaratıp "CDM - Soğuk Karanlık Madde" oluşturma aşamasındayım. Nedir bu Cold Dark Matter? CDM'ler fazla madde miktarı içerir ve daha düşük hızlarda hareket eder. Parçacıkları birbirleri ile kütlesel çekim yoluyla etkileşir ve diğer maddelerle zayıf normal bir etkileşimde bulunurlar. (viki peki) Bu parçacıkların var olduklarının hiçbir garantisi olmaması bir problem oluşturmaktadır.

Umuyorum  yeterince kenetlenirsek bunu izotopuna kadar becerebiliriz.

..ve karanlıkta seninle yan yana oturursak, sessizce ha?


http://www.youtube.com/watch?v=Hk3tURx8a2Q

4 yorum:

  1. geçen haftaki cümleden daha ılımlı en azından.. olm neydi o öyle?!? ne desem bilemedim.. bi bakmışsın ölmüşük be panpa dert diill

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı geliyorlar hacım, daha çok gelirlerse ben gideceğim galiba:)

      Sil
    2. Ha kara label geliyor yolda, o gelirse bi vakit daha buradayım.

      Sil
  2. Biraz zorlasak bundan bir başarı hikayesi çıkar bence, buradan CERN'e kadar yolu var.

    YanıtlaSil